Ознака: културното

Маргинализираните групи во фокусот на Европските денови на културното наследство

Европски денови на културното наследство годинава ќе се одржат од 22 до 28 септември. Во соопштението за медиумите на Советот на Европа по повод...

Македонските музеи со онлајн содржини за културното наследство

Почна одбележувањето на Европските денови Деновиве почна онлајн одбележувањето на Европските денови на културното наследство во нашата земја. Темата што ќе биде во фокусот на...

Да се зачува културното наследство во Скопје и Скопско

Проект на Институтот за македонска литература „Популаризација на културното наследство во Скопје и Скопско“ е насловен зборникот на трудови што деновиве го објави Институтот за...