-4.7 C
Skopje
18.1.2021 - 20:21

Ознака: Културни работници

Работниците во културата побараа итно потпишување на колективниот договор

Доста нè лажеа и доста чиновници од Министерството за култура одлучуваат за состојбата во културата, нашиот статус и вработувањата, ова министерство е само сервис...

Владата ги повика на средба културните работници

Заврши протестот пред Министерството за култура, а културните работници добиле покана за средба од Владата. Членовите на Синдикатот за култура го завршија предупредувачкиот марш, со...

Синдикатот на културните работници се закани со генерален штрајк ако не...

Синдикатот на културните работници се закани со генерален штрајк кој ќе започне на први октомври ако не им бидат спроведени нивните барања изнесени до...

Културните работници бараат сериозен третман на културата

Иницијативата „Културата е насловна страница на секое општество“ беше презентирана вчера во „Кино култура“, а нејзини претставници се: Биљана Тануровска-Ќулавковски и Виолета Качакова од...