Ознака: Култни

Нови серии на „Ејч-би-о макс“

Култни серии, најнови филмови и класици, реални шоуа и детски содржини ја сочинуваат новата стриминг-платформа „Ејч-би-о макс“, која е достапна и во Македонија. За...

Богата збирка култни предмети во Прилепскиот завод и музеј

Во збирката се чуваат и седум енеолитски керамички модели на лебови Меѓу многубројниот движен археолошки материјал со кој располага Прилепскиот завод и музеј е праисториската...

Култни филмови за нераскинливата врска меѓу човекот и животните

Низ историјата, но и ден-денес, постојано има примери во кои се гледа нераскинливата врска меѓу човекот и животните. Многу од тие ситуации инспирирале филмски...