3.3 C
Skopje
28.2.2020 - 16:26

Ознака: култна

Култната „Маме му…“ во 2020-та во Југословенско драмско позориште

Во Југословенско драмско позориште досега се изведени драмите „Буре барут“ и „Другата страна“ на Дуковски. Унковски, пак, покрај „Буре барут“, во ЈДП ги режирал...

Како успеа „Монти Пајтон“ да го смени светот?

Половина век од култната британска ТВ-серија Серијата стекна огромна популарност и успех во светот и имаше големо влијание на модерниот хумор и на популарната култура Британските...