Ознака: кукли

Талибанците наредиле на куклите од излозите да им се отстранат главите

Официјални лица на Талибан во западната авганистанска провинција Херат им наредија на продавниците за облека да ги отстранат главите на куклите од излогот, тврдејќи...

Родово неутрални кукли

Компанија „Мател“, која ги создаде познатите кукли Барби, почна да продава „родово неутрални“ пластични кукли. Целта на компанијата е конечно да се стави крај на...

Барби 60 години го следи напредокот на жената

Ана Секуловска е колекционерка на кукли Барби, досега има собрано 66 најразлични кукли во својата колекција Барби, креацијата на Рут Хендлер, кој ја именувал куклата...

Кукли на кои им е даден реалистичен, нов живот

Украинката Олга Каменетскаја е специјалист за поправка на кукли и нивна модификација. Таа ги зема произведените играчки кои би требало да бидат „совршени“ и...

Колекционер на кукли

Откупна награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Марио Букна Ова беше најдоброто парче во неговата колекција. Работењето на нови нешта секогаш го...