-1.2 C
Skopje
24.2.2020 - 7:01

Ознака: куд рацин

Петнаесетти јубилеен Велигденски концерт на КУД „Рацин“ Кичево

Во големата сала од Центарот за култура во Кичево, вечерва со почеток во 20 часот, ќе се одржи јубилејниот петнаесетти „Велигденски концерт“ на КУД...

Македонските питулици ги одушевија фолкористите од Европа

Покрај одличните настапи фолклористите од КУД „Рацин“ Кичево, на фестивалот во Црна Гора ќе останат запаметени и по македонскиот специјалитет, питулиците, што беа изложени...

КУД „Рацин“ Кичево на Меѓународен фолклорен фестивал во Цетиње

Како единствен претставник од Македонија, КУД „Рацин“ Кичево, учествуваше на дванаесеттиот Меѓународен фолклорен фестивал во Цетиње, Црна Гора, каде зедоа учество фолклорни друштва од...