Ознака: куба

Ќерката на Раул Кастро предлага легализација на истополови бракови на Куба

Мариела Кастро, кубанска пратеничка и ќерка на лидерот на Комунистичката партија и поранешен претседател Раул Кастро, соопшти дека ќе инсистира истополовите бракови да бидат...

Куба без Кастро првпат по 60 години

Диаз-Канел го менуваше Кастро на големите политички настани, ги пречекуваше странските претставници и патуваше во странство како претставник на Владата. Сепак, ако се земе...

Привиден крај на една ера – Кастро ја предава власта на...

Кубанскиот претседател Раул Кастро ќе ја напушти функцијата, со што се очекува да заврши владеењето на семејството Кастро со островската држава, по безмалку шест...