Ознака: Кубанска револуција

На денешен ден: Фидел Кастро ја започна револуцијата во Куба против...

На денешен ден во 1956 година започна Кубанската револуција, кога Фидел Кастро со група истомисленици се истовари на брегот на Куба и ја започна...