6.3 C
Skopje
3.12.2020 - 23:58

Ознака: Крунисување

Крунисување

Во март 1883 година, во екот на оркестрирањето на операта „Мазепа“ (работена според истоимената историска поема на Пушкин), Петар Илич Чајковски (1840-1893) добил две...