Ознака: крунисан новиот крал

Со свечена церемонија, крунисан новиот крал на Тајланд

Тајландскиот крал Маха Ваџиралонгкорн (66) беше крунисан денеска на свечена церемонија, што се одржа после две години откако тој го презеде престолот. Круната му ја...