Ознака: „Круг“

Во театарот „Војдан Чернодрински“ се поставува претставата „Круг“

„Круг“, по текст од Едвард Олби, во режија на Јован Ристовски, е новата претстава на која работи ансамблот на театарот „Војдан Чернодрински“ при НУЦК...

Злобен круг

Подолг период имам чувство како да живееме во затворена кутија, каде што центарот на вниманието се одредена мала група ликови што ја имаат узурпирано...

Се гласа во 44 општини

Изборно инфо за вториот круг од локалните избори В недела, на 31 октомври, во Македонија се одржува вториот круг од локалните избори, при што за...

„Омраза кон жените“ – епитет што го добивме од првиот...

Дали постои екстензивна дискриминација врз жените кај нас?! Дали се прекршуваат принципите на еднаквост на правата и почитување на човековото достоинство?! Дали постои разлика,...

Поуки за вториот круг

Во секоја трка и натпревар сосема е очекувано сите учесници да се надеваат на поволен резултат. Но исто така секој натпревар има и судии...

Маратонците и кругот

Правејќи хронологија на случувањата, може да се стигне до заклучокот дека се чини дека со години само го трчаме маратонот за потенцијална можност за...

Формула 1 враќа правило укинато во 1959 година

До почетокот на сезоната може да биде воведено правило за дополнителен еден бод за возачот со најбрз круг, кое важеше од 1950 до 1959...

Првата награда за стрипот „Круг“ на средношколецот Никола Панов

Стрипот насловен „Круг“ му ја донесе првата награда за најдобар стрип „лифт“ од книгоиздателството „Темплум“ и ОХО, на средношколецот Никола Панов од Штип, кој,...