16.8 C
Skopje
19.10.2021 - 12:59

Ознака: Крсте Петков Мисирков

Mакедонската интелигенција носи најголема одговорност за положбата во која денеска се...

Изјава на Мисирков од 1925 година Пишува: Блаже Миневски „Јас сум Македонец, со македонска свест, и како таков имам свое македонско гледиште врз минатото, сегашноста и...

Мора да се ослободиме од туѓите влијанија

Крсте Петков Мисирков, есента 1903 година, пишува за потребата од морално и умствено совршена интелигенција! Пишува: Блаже Миневски Македонскиот народ има своја македонска национална култура и...