9.8 C
Skopje
24.10.2021 - 6:26

Ознака: критериуми

Безбедносен сертификат според критериумите на НАТО за владините функционери

Претседателот Пендаровски препорачува формирање влада со почитување три критериуми Во контекст на предизвиците што ја очекуваат Македонија во преговорите за членство во ЕУ, претседателот Пендаровски...

Фон дер Лајен ќе се залага за брзи преговори со Македонија...

Претседателка на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен во нејзиното прво интервју за „Шпигел“ ги потврди заложбите за европската перспектива на Македонија и Албанија. Во...

Се заоструваат критериумите за избор на судии

Ново кривично дело „попречување на правдата“ и ревидирање на одредбите за криминалот од омраза, неказнување на жртвата од трговија со луѓе и неказнување дете...

Тишината ни ги дупна ушните тапанчиња

Збунети се граѓаните, правниците, легалистите, збунета е цела меѓународна заедница што владеењето на правото го смета за основа на функционирање на секоја правна демократска...

Сѐ повеќе неписмени со сѐ повеќе петки

Неверојатно е колку ученици низ државава годинава поминаа одлични и во колку одделенија немаше пониска оценка од четворка во свидетелствата. Па ние, со олку...