26.8 C
Skopje
23.7.2021 - 21:58

Ознака: Криница

Почнува 29. најголема економска конференција во Европа

Најголемата економска конференција во Централна и Источна Европа, со учество на над 4.500 гости, политичари, шефови на држави, економисти, експерти, научници, бизнисмени, од целиот...

Европа чека големи одлуки од Балканот

ЕУ имаше премногу услови за земјите од соседството, а премалку награди. Таквата политика не даде резултати и создаде нервоза кај властите во тој регион....

Општа мобилизација за одбрана на националните прашања

Дебатата што предизвика голем интерес на форумот во Криница беше насловена „Одбрана на угледот на Полска и Полјаците на меѓународната сцена“, на која учествуваше...

„Нова Македонија“ – македонски претставник на најголемата економска конференција во Европа

Почнувајќи од денеска, па во наредните три дена, малото планинско место Криница-Здруј во Полска ќе биде домаќин на најголемата економска конференција во Централна и...