Ознака: криминал

Како до сузбивање на еколошкиот криминал

Eвидентни се големиот број кривични дела од оваа област, кои ги чувствуваат и граѓаните преку загадувањето на сите екосистеми - водата, почвата, воздухот, неадекватното...

Пандемијата отвора нови можности за мафијата

Мафијата обожава кризи. Кризата предизвикана од новиот коронавирус и овозможи на мафијата уште една можност да профитира, во и надвор од Италија. Во нејзината...

Наќе Чулев во посета на Прилеп

Министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, денеска дојде во посета на ОВР Прилеп. Во рамките на своите редовни работни активности министерот Наќе Чулев оствари...

Како да се спасат идните бруцоши од криминал на факултетите

Секој државен универзитет е сопственост на државата, значи на сите нејзини граѓани. Арно ама има професори/ки што таа институција ја практикуваат како своја компанија...

Кои се најопасните луѓе во светот?

Нивните имиња сеат страв каде и да се споменат. Шверцуваат дрога и нуклеарни материјали, киднапираат, уриваат авиони, си играат со животи на милиони луѓе Светот...

Дескоска: Негласањето на Законот за јавно обвинителство е обид за избегнување...

Министерката за правда Рената Дескоска истакна дека отвореноста на судството и неговата транспарентност преставуваат основни претпоставки за зголемување на довербата на јавноста, а посочи...

Колку криминал и корупција може да собере еден мандат

И додека политичките партии како претоварени бродови бесцелно пловеа по отвореното но релативно мирно море во изминативе неколку години, некако успеваа да се справат...

Арифи: Со давањето аболиции без правен основ, Иванов стори кривично дело...

Aко некој на јавна функција носи одлуки без да има правен основ, тоа е кривично дело за злоупотреба на положбата и тоа е кривично...

Предлог за формирање доброволни одреди за заштита од криминал

Бугарските пратеници, на првото читање, ги прифатија измените на законот со кој се регулира работата на Министерството за внатрешни работи, а во предлог-текстот се...

Шведска одбива да го признае криминалот на мигрантите

Со зголемувањето на криминалот на бандите во Шведска, премиерот Стефан Лофвен сè уште одбива да ја обвини миграцијата за проблемот. Статистиката докажува дека греши,...