Ознака: криминалци

Како да не ги привлечете криминалците во својот дом?

„Нова Македонија“ како одговорен весник кон своите читатели и граѓаните, направи статија чија цел е да превенира и предупреди за несаканите последици што може...

Криминалци „ловат“ стари лица за да ги измамат

Надлежните државни институции апелираат до граѓаните да бидат внимателни, да не наседнуваат на триковите на измамниците, односно да не даваат пари однапред, авансирано, т.е....

Епохален удар врз криминалот во Европа, над 700 криминалци зад решетки

Според пишувањата на медиумите, криминалците од Европа користејќи ги тајната комуникациска апликација Енкрочет и специјализираните телефони за неа вршеле разновидни кривични дела, почнувајќи од...

Европол: Криминалците се приспособуваат и ја користат појавата на пандемијата

Европската полиција Европол објави извештај во кој се тврди дека криминалците се приспособуваат на новонастанатата ситуација и ја користат појавата на новиот вирус ковид-19...

Наместо криминалците, зад решетки се најдоа граѓаните

Скандалозен пример на нефункционална државна управа како дел од извршната власт чии актуелни и довчерашни функционери, замислете, беа на челото на колоната што маршираше...

Најозлогласените затвори во светот

Најлошите криминалци се сместуваат во најлошите затвори. Наместо таму да ја добијат потребната ресоцијализација, тие тапкаат во место, па натрупуваат и уште некоја година...

Заглавен во ископаната дупка за бегство

Во обид успешно да избегаат од затвор, криминалците понекогаш смислуваат смешни планови, кои само го зголемуваат бројот на години што треба да ги одлежат...

Сараевчани плаќаат откуп за регистарски таблички

Откако криминалците ќе ги украдат табличките од паркираните автомобили, тие оставаат порака со броеви на телефони и бараат пари за да им ги вратат...

Датумот што ќе апси криминалци

Женска уста се затвора со бакнеж. Тоа одамна го знам. Највкусно е така. Велиш мизогинија, шовинизам, сексизам и феминизам. Да ти кажам нешто. Мизогинија...

Масовните протести штетни за имиџот и улогата на Хонгконг

Хонгконг веќе неколку месеци е под опсада на масовните протести, предизвикани од стравот дека Кина ги еродира слободата и автономијата што беа ветени со...