Ознака: криволак

Заврши десеттиот Летен кампус на Криволак

Со показна вежба на 120 питомци и студенти од нашата држава и 11 партнерски земји, денеска на полигонот Криволак и официјално заврши десеттиот, јубилеен,...

Започна десетиот Летен кампус на Криволак и Пепелиште

Сто и дваесет питомци и студенти од Република Македонија и 11 партнерски и пријателски земји во следните две недели ќе учествуваат на десетиот Летен...

Шекеринска: Нема никакви последици по животната средина на Криволак

Обезбедивме постојана контрола на животната средина пред и за време на вежбата „Одлучен удар“ на Криволак, а истражувањата покажаа дека не се предизвикани никакви...

„Одлучен удар“ на полигонот Криволак

Во рамките на отворениот ден за новинарите, завчера на армискиот полигон Криволак беа презентирани дел од активностите на македонските и на американските војници, кои...

Криволак – еден ден со македонските и американските војници

Во рамките на отворениот ден за новинарите, вчера на армискиот полигон Криволак беа презентирани дел од активностите на македонските и американските војници кои учествуваат...

Започна најголемата воена вежба во историјата на државата, учествуваат 2.700 војници

Над 2.700 припадници од армиите на шест држави, домаќинот Северна Македонија, потоа Соединетите Американски Држави, Албанија, Бугарија, Црна Гора и Литванија од денеска до...

На Криволак почнува најголемата воена вежба во историјата на државата

Од петти јуни до деветти јули, Република Македонија ќе биде домаќин на досега најголемата вежба која се организира во нашата држава, „Одлучен удар“. На...

Колку може да се заработи од Криволак

Најголема воена вежба што ќе се одржи во мај Според најавите, на полигонот Криволак треба да се спроведе најголемата воена вежба на македонска територија на...

Шекеринска: Македонија покажа дека знае да решава проблеми, а не да...

Неколку недели ја делат Македонија од седнувањето на столчето во НАТО заедно со останатите земји членки откако земјата го заврши својот дел од обврските...

„Есенска Бура“ на Криволак

Армиските и полициските специјалци заедно со Дирекцијата за заштита и спасување и Центарот за управување со кризи, помогнати од повеќе единици на АРМ и...