Ознака: кредити

Брзо задолжување, скапо раздолжување

Брзите кредити функционираат во развиените земји. Тие не се замена на кредитирањето од страна на банките, туку дополнително зголемување на кредитниот потенцијал. Овие небанкарски...

Банките даваат сигнал да се зголеми кредитирањето

Најголем дел од приходите банките оствариле преку камати. За една година инкасирале 254 милиони евра, а само од домаќинствата наплатиле 150 милиони евра. Од...