Ознака: кредити

НЛБ Банка по повод 35-годишниот јубилеј ja продолжува промотивна кампања за...

НЛБ Банка најави продолжување на тековната промотивна кампања за сите кредити за физички лица до крај на годината односно до 31.12.2020 година. Во рамките на...

Банките можат да овозможат втор период на одложена отплата на кредитните...

Со регулаторните измени коишто ги донесе Советот на Народната банка, предвидено е дека банките можат на своите клиенти да им понудат и втора поволна...

Ризичните кредити ѝ пресудија на Еуростандард банка

Дозволата за работа на Еуростандард банка АД Скопје ѝ беше одземена, како што посочија надлежните, поради исполнување услови за отворање стечајна постапка. Услов за...

Продолжува трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити

Народна банка соопшти дека во мај продолжи трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити и таа се сведе на ниво од...

Петров: Одобрена е поддршка за исплата на плати за над 103.000...

Управата за јавни приходи информира дека на 16.546 компании со 103,307 вработени веќе им е одобрена финансиска поддршка за исплата на плати за месец...

Одобрени се 631 бескаматни кредити со ковид 1 линијата на Развојната...

Вкупно 631 бескаматни кредити се одобрени од ковид 1 линијата од Развојната банка, во износ од 4,7 милиони евра, информираше министерката за финансии, Нина...

За најмалку 70% се намалуват ратите за кредитите од финансиските друштва

За најмалку 70% ќе се намалат ратите за кредитите од финансиските и лизинг друштва во следните три месеци за граѓаните, за кои нема да...

Спасовски: Со уредба ќе ги замрзнеме кредитите ако банките го гледаат...

По понудените решенија за одложување на кредитите, техничкиот премиер Оливер Спасовски вели дека чекаат да видат какви ќе бидат ефектите. Тој, одговарајќи на новинарско прашање...

Ангеловска: Каматите на кредитите не може да бидат укинати, банкарскиот сектор...

Банките ќе пресметуваат камати на одложените кредити за да се овозможи нормално функционирање на банкарскиот сектор. Министерката за финансии, Нина Ангеловска, вели дека функционирањето...

НЛБ Банка подготвува мерки за олеснување на отплатата на кредитите кај...

Со цел полесно надминување и ублажување на негативните ефекти од кризната ситуација предизвикана од пандемијата на вирусот ковид-19, НЛБ Банка презема посебни мерки за...