Ознака: Кредитите

Растат и кредитите и штедењето

Последниот извештај на Народната банка покажува дека има раст и на депозитите и на кредитите, како на месечно така и на годишно ниво. Растот...

Ново одложување на отплатата на кредитите за најпогодените

Имајќи ги предвид продолжените несакани ефекти од пандемијата на ковид-19 врз економијата и врз животот на граѓаните, банките во земјава ќе овозможат втор период...

Ќе продолжи ли мораториумот на исплатата на кредитите

Банките би можеле во следниов период да ги продолжат мерките за одложување на плаќањата на ратите на кредитите барем за најранливите категории граѓани, не...

Пандемијата ги поевтини кредитите

Откога Народната банка, чувствувајќи ја потребата за поддршка на стопанството, неколкупати го намали износот што комерцијалните банки можат да го чуваат кај себе, за...

Кредитите на Тито ќе се плаќаат уште две децении

За многумина економски и политички теоретичари останува неразјаснета дилемата дали опстојувањето на поранешната југословенска заедница ќе беше успешно во услови на пазарна економија Годинава Србија...