7.8 C
Skopje
16.10.2021 - 1:30

Ознака: креативност

Шестгодишно успешно патување во светот на креативноста и дизајнот

Меѓународниот институт за мода „Изет Цури“ ја завршува академската година со изложбата „Мода во сликарството“ Програмата на институтот е направена според искуствата на водечките светски училишта,...

Секој се справува со изолацијата на сопствен начин

  Животот продолжува и за време на карантин. Луѓето наоѓаат различни начини да го поминат времето додека се дистанцираат за време на епидемијата. Децата сѐ уште...

Проект за поттикнување на креативноста кај децата со посебни потреби

Во организација на здружението на родители на деца со посебни потреби „Надеж“ од Кичево, деновиве во овој град беше реализиран проектот „Поттикнување и промоција...

Шумски градинки како алтернатива за таблетите и за мобилните телефони

Децата во шумските градинки не само што добиваат чист воздух и природна светлина туку на тој начин им се развиваат и имагинацијата, самостојноста, креативноста,...

Економскиот раст мора да се темели на продуктивност, а продуктивноста на...

Мора да се надмине проблемот со ниското ниво на иновативност и креативност, кои не се ни еден отсто од она што се постигнува во...

Креативноста не може да се потисне, таа е во човековата природа

Абигејл Лејн, британска уметница Прекрасно е ако уметничкото дело се најде во приватна куќа во која луѓето што живеат таму изградат приватен однос со него,...

Изложбата „Портали“ за Европскиот ден на уметничката креативност

Изложбата насловена „Портали“ со која градот Скопје ќе го одбележи Европскиот ден на уметничката креативност, како дел од проектот „Кре арт“ (Мрежа на градови...

Едуцира и ја поттикнува креативноста кај учениците

Бидејќи е магистер по драматургија, освен англиски јазик, Шлакески на учениците им предава и драмска уметност. Освен тоа, пишува драмски текстови што се нагардувани...

Со малку труд и креативност направете совршени новогодишни украси за вашиот...

Новогодишните празници се ближат и украсувањето на домот е во полн ек. Доколку размислувате и оваа година на новогодишната елка да ѝ дадете личен...

Не постојат пречки за креативноста и за хуманоста!

На фестивалот ќе настапат гости од Софија, Тузла, Призрен, Јагодина, Белград, Сараево, Охрид, Битола, Струмица, Ново Село и од Скопје Вратите на македонскиот народен театар...