36.8 C
Skopje
28.7.2021 - 19:00

Ознака: крводарителна акција

Собрани 538 единици на крв за седум месеци во акциите на...

Од година во година бројот на крводарувања во општина Кичево е во постојан пораст, што треба да ги радува здравствените установи во земјава, бидејќи...

Традиционална крводарителна акција по повод Успение на Пресвета Богородица

  Традиционалната крводарителна акција по повод празникот Успение на Пресвета Богородица, годинава се одржува во Домот на АРМ по одобрени протоколи за спречување на ширењето...

Крводарителна акција на Исламски форум на млади

Во просториите на хотелот Арабела, огранокот на Исламски младински форум огранок од Кичево, во соработка со Институтот за трансфузиона медицина и ОО на Црвениот...

Крводарителна акција на Светскиот ден на извидништвото

Извидничкиот одред „Мирко Милески“ од Кичево го одбележа Светскиот ден на извидништвото, 22 февруари, со традиционална крводарителна акција, која беше организирана во соработка со...

Седма крводарителна акција на РЦУК ПО Кичево

За денот на ЦУК, во Институтот за трансфузиона медицина во Кичево, беше реализирана крводарителна акција, седма по ред. Акцијата што ја спроведе РЦУК ПО...