Ознака: крајот

За што најмногу жалат луѓето на крајот на животот

Медицинска сестра од старски дом во САД открила што научила во текот на долгогодишната грижа за старите лица. Според нејзиното искуство, голем број луѓе...

Се ближи ли крајот на пандемијата?

По нецели две години од почетокот на пандемијата на коронавирусот и среде актуелниот бран на сојот омикрон, во светската и домашната јавност се навестуваат...

До крајот на векот би можеле да исчезнат 1.500 јазици

Колку се пошироки патиштата што ги поврзуваат руралните подрачја со урбаните, селата со градовите, поголем е ризикот дека јазиците ќе бидат загрозени и ќе...

СДСМ дојде до крајот на патот

Што е заедничко во биографијата на премиерот и на идните министри на СДСМ? На самиот зенит на „арапската пролет“, кога се нишаше режимот на...

Светот да се посвети на човековите права и мир по...

За градење на мирот, на лидерите им е потребно да негуваат надеж и да внесат емпатија, солидарност и долгорочна визија за општото добро во...

Внимателно до крајот од тунелот

Дали сме сигурни дека во земјава немаме други мутации освен британската? Знаеме ли дека овој пад на бројките не е само инцидентен? Зошто сите...

Глобалното кредитирање да продолжи до крајот на пандемијата

Новата прераспределба на дури 650 милијарди долари од резервниот фонд на ММФ ќе им овозможи на владите да добијат средства за борбата против пандемијата...

Колку сме блиску или далеку од крајот на пандемијата

Кога може да се очекува ставање под контрола, односно целосно запирање на пандемијата на ковид-19? Експертите велат дека сѐ зависи од два аспекта. Едниот...

Дигиталното финансирање е клуч за развој по крајот на пандемијата

Генералниот секретар на Обединетите нации, Антонио Гутереш, во неодамнешниот говор истакна дека „се соочуваме со најостар пад на приходите по жител од 1870 година“...

Деглобализацијата на крајот од тунелот

Силно распространетиот глобален стереотип за тоа дека Кина ќе биде најголемиот добитник по пандемијата на ковид-19 (затоа што централната власт најбрзо и најефикасно се...