Ознака: крајбрежје

Спасовски: Четири кривични за уништувањето на трската и узурпација на крајбрежјето

Во соработка со Основното јавно обвинителство, Министерството за внатрешни работи поднесе кривични пријави против четири лица за уништување трска и за узурпација на крајбрежјето...

ХОТАМ: Урбанизација на целата охридско-струшка ривиера

Помалку од 10 отсто од охридско-струшкото крајбрежје на потегот од Радожда до Свети Наум е урбанистички организирано, информира претседателот на ХОТАМ Крсте Блажески. Според него,...