Ознака: „Крафтверк“

На Флоријан Шнајдер од „Крафтверк“ му се поклонуваше и Дејвид Боуви

Светската музичка сцена остана без уште едно големо име. На 73-годишна возраст од рак завчера почина Флоријан Шнајдер, пионерот на електронската музика и еден...

Почина Флоријан Шнајдер-основачот на „Крафтверк“

Флоријан Шнајдер, пионерот на електронската музика и еден од основачите на „Крафтверк“, почина на 73 годишна возраст - соопштува американскиот магазин „Билборд“. Според  информациите,...

Европскиот суд на правдата ги поддржа „Крафтверк“

Европскиот суд на правдата го поддржа ставот на култниот германски електробенд „Крафтверк“, дека неовластената употреба на делови од песни или, семплинг, дури и ако...

Музичко патување во иднината со „Крафтверк“

Уште од првите синтисајзери од марката „муг“ од 1960-тите години, па до денешниот лаптоп, електронскиот звук бил важна карактеристика во музичкиот лексикон на рокот....