2.8 C
Skopje
25.10.2021 - 9:20

Ознака: краток расказ

Kонкурс за краток расказ

„Нова Македонија“ распишува конкурс за краток расказ. Пропозиции: – расказите да не бидат подолги од 100 реда (три страници со новинарски проред или најмногу до 7.000 карактери) –...

Ентелехија

Откупна награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Емилија Гиноска Детето не го јадеше еклерот на чинијата, туку удираше со метално лажиче по неа...

Доделени традиционалните награди на „Нова Македонија“ за краток расказ

  Петре Димовски за расказот „Во трка за животот“ ја доби првата награда на конкурсот на дневниот весник „Нова Македонија“, на денешното доделување на признанијата...

Избравме духовити и досетливи раскази на современи теми

Врачување на наградите за краток расказ на „Нова Македонија“ Наградите ќе им бидат врачени на добитниците в среда, во 11 часот, во кафулето „Капри“ Раскази со...

Ги имаме најдобрите раскажувачи за 2019 година

Петре Димовски („Во трка за животот“), Симона Јованоска („Последниот кат“), Ленче Милошевска („Пештер“), Тони Попов („Гугутки“), Лилјана Пандева („Дупка“) и Емилија Гиноска („Ентелехија“) се...

Kонкурс за краток расказ

„Нова Македонија“ распишува конкурс за краток расказ. Пропозиции: - расказите да не бидат подолги од 100 реда   (три страници со новинарски проред или најмногу до 7.000...

Инаетот што тлее меѓу нас!

Трета награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Ермис Лафазановски „Одиме?“ „Не одиме!“ „Како тоа - не одиме!“ „Јас не излегувам.“ „Ама ти велеше дека ќе излезеш.“ „Се премислив.“ Ете...

„Нова Македонија“ ги додели наградите за краток расказ

Силвија Митевска за расказот „Присвоено јунаштво“ денеска ја доби првата награда на конкурсот на дневниот весник „Нова Македонија“. Втората награда му беше доделена на...

Резултати од Конкурсот за краток расказ на „Нова Македониjа“

Главни награди Прва награда - „Присвоено јунаштво“ (шифра: Војсководец) Втора награда - „Дедо Митре го урива покривот“ (шифра: Чатија) Трета награда - „Инаетот што тлее меѓу нас!“ (шифра: Ашурбанипал) Откупни...

Конкурс за краток расказ

„Нова Македонија“ распишува конкурс за краток расказ Пропозиции: - расказите да не бидат подолги од 100 реда (три страници со новинарски проред или најмногу до 7.000 карактери ) - да...