17.8 C
Skopje
26.7.2021 - 6:10

Ознака: Кратово

Во Кратово изложба на фотографии „По трагите на Св. Кирил и...

Во Домот на културата „Лазар Софијанов” во Кратово денеска ќе биде отворена изложбата на фотографии „По трагите на Св.Кирил и Методиј“. Изложбата ќе се...

Прв зборник за Кратово на Никола Ристевски

„Зборник за Кратово - книга прва“ е прво дело за Кратово од ваков вид, кое содржи патописи, песни, приказни, легенди и преданија, научни трудови,...