38.8 C
Skopje
31.7.2021 - 17:52

Ознака: КПЈ

Како Сталин го опструирал обединувањето на Македонија

„Нова Македонија“ дојде до ексклузивни доверливи документи од бугарските архиви. Документите содржат неколку исклучително интересни моменти, од кои дознаваме за преговорите и недоразбирањата помеѓу...

Тито не ја третирал Македонија како поделена земја!

Пишува: Блаже Миневски Пред 75 години, на 4 септември 1944 година, на Милеви Скали, на Родопите, во близината на Пазарџик, бугарската фашистичка војска и полиција...