Ознака: Кочани

Патно осветлување во Долни и Горни Подлог и во Мојанци

Кочани Жителите од населените места Горни Подлог, Долни Подлог и Мојанци конечно ќе добијат осветлени патишта. Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев, и избраниот изведувач...

Завршна фаза од реконструкцијата на патот Пониква

Кочани Општина Кочани ја реализира втората фаза од реконструкцијата на патот Пониква - Кочани. Градежните активности се одвиваат на потегот од завршницата на реконструираната улица...

Градот доби мурал со порака за солидарност

Кочани Кочани доби мурал изработен на зградата на водостопанството. Неговото создавање е продолжување на програмата на 15-то издание на АКТО-фестивалот за современи уметности, во продукција...

Нови реквизити на игралиштето во трговскиот центар

Кочани Во Кочани изградбата на детското игралиште во трговскиот центар е во завршна фаза и веќе се поставени и реквизитите. Новиот терен за детска игра...

Се гради паркинг близу Железничката станица

Кочани Паркиралиште близу Железничката станица ќе добијат кочанчани, а од локалната самоуправа за таа намена веќе ја подготвуваат јавната површина што се наоѓа на пониско...

Момчиња од Кочани со секири им се заканувале на полицајци

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кочани поднесе кривична пријава против Б. А. (25) од Кочани поради спречување службено лице во вршење службено дејство и...

Со замена на старите цевководи ќе се подобрува снабдувањето со вода

Кочани Во Општина Кочани поради дотраеност и појава на чести дефекти, комуналното јавно претпријатие „Водовод“ менува дел од главната водоводна линија за селото Бели. - Работите...

Замена на дел од главнaта водоводна линија за селото Бели

Кочани Во Општина Кочани поради дотраеност и појава на чести дефекти, комуналното јавно претпријатие „Водовод“ менува дел од главната водоводна линија за селото Бели. - Работите...

Помош преку СОС-телефон за жртви на семејно насилство

Кочани Во ова време на пандемија и изолација, домот не е безбедно место за сите. Службите за еднакви можности на жените и на мажите во...

Двајца кочанчани ја прекршиле забраната за движење и се пресметале со...

Кочанското Основно јавно обвинителство поднесе предлози за казни за две лица кои освен што не постапувале според утврдените здравствени прописи односно го прекршиле полицискиот...