Ознака: кос

Стотина мигранти спасени кај Лезбос и Кос

Припадници на грчката крајбрежна стража и „Фронтекс“ денеска спасиле 107 мигранти и бегалци, во два различни случаи на Егејското Море. Во првиот случај, 56 мигранти...