Ознака: космички откритија

Нобеловата награда за физика оди кај тројца научници за космички откритија

Тројцата научници, Џејмс Публс, Мајкл Мејлор и Дидијер Клоз, се добитници на Нобеловата награда за физика за 2019 година. Тие се наградени за „темелни“...