Ознака: короната

А со короната дали МОЖЕМЕ подобро?

Одлуката на ЕУ да не дозволи патувања на граѓани на Македонија е голем удар врз кампањата на СДСМ, бидејќи како ќе демонстрира „Можеме уште...

Оазата на мирот станува оаза на короната

Ниското ниво на свест кај дел од граѓаните, вклучувајќи го и поведението токму на тие индивидуи, односно на групи граѓани, било регистрирано и потврдено...

Добиена една рунда, но не и бокс-мечот со короната

ОЛАБАВУВАЊЕТО НА МЕРКИТЕ ЕТАПНО И ВНИМАТЕЛНО Како што се намалува притисокот од ширење на коронавирусот во земјава така се очекува и намалување на рестриктивните мерки...

По короната, можна нова бегалска криза?

Рекордни 50,8 милиони луѓе се внатрешно раселени во целиот свет поради конфликти или природни катастрофи, а коронавирусот е дополнителна закана, предупредува Центарот за набљудување...

Короната шие загуби и во текстилниот и во кожарскиот сектор

Драстично намален обем на работа бележат текстилните и кожарските компании во земјава поради намалувањето на порачките од странските соработници откако коронавирусот почна да се...

Короната ќе помине, стравот ќе остане

Во Италија, земја што е тешко погодена од коронавирусот, најновото професионално истражување покажало дека повеќето анкетирани, поточно 52 отсто, не се подготвени по вонредната...

Неодговорноста поопасна и од короната

Во повеќето населени места контејнерите беа премали да го соберат целиот отпад, па тој беше расфрлан околу нив во огромни количества. Тоа, секако, не...

Балкан – до короната и по неа!

И во ова време, кога требаше да се манифестира заедничка солидарност, дојде до израз оној наш балкански менталитет. Многумина видоа шанса да остварат некој...

Филипче да означи јуриш против короната

Наместо да го сопрат и изолираат коронавирусот, повеќе држави во светот, вклучувајќи ја и Македонија, одлучија да ги сопрат и изолираат единствено луѓето. А...

Короната ги обедини политичарите

Иако одлуката за одложување на изборите дојде по предлог на сите политички лидери и политички партии во државата и заслужува внимание и почит, сепак...