11.8 C
Skopje
17.10.2021 - 11:17

Ознака: кореографија

Матеа Киселичка со музиката на Влатко Стефановски и Мирослав Тадиќ ќе...

Матеа Киселичка по покана на Амбасадата на Македонија во Пекинг, Н. Р. Кина, ќе учествува на овогодинешната Гала вечер која е дел од соработката...

Кореографија на Данчевска во Ротердам

Во подготовка е новата кратка кореографија „Скеч“ на младата кореографка Адријана Данчевска, која е дел од уметничкиот тим на „Скопје танцовиот театар“ и која...

„Икс денс“ е праз­ник на тан­цот во си­те фор­ми

Во Ма­ке­дон­ски­от на­ро­ден те­а­тар во Скоп­је вчера почна „Икс денс 2018“, ме­ѓу­на­ро­ден нат­пре­вар во ко­ре­о­гра­фи­ја. Спо­ред про­гра­ма­та, се одржа нат­пре­ва­ру­вач­ки­от дел, што почна во13...