39.8 C
Skopje
2.8.2021 - 14:41

Ознака: копродукции

Европски (ко)продукции од понов датум во Кинотека

Кинотечната програма продолжува и во вториот дел од ноември. На програмата главно се европски (ко)продукции од понов датум. Втората половина од ноемвриската програма во Кинотеката...

Македонија потпиша конвенција за филмски копродукции

Со потпишувањето се создаваат формалноправни претпоставки за поголема достапност на странските филмски фондови (фондовите на „Еуримаж“) за копродуцентите од Македонија, се олеснува процесот на...

Македонските копродукции „Височините“ и „Скршено“ во Кинотека на Македонија

Две македонски малцински копродукции, бугарско-македонската „Височините“ во режија на Виктор Божинов и албанско-италијанско-бугарско-македонската „Скршено“ во режија на Едмонд Будина, вечер и утревечер од...