Ознака: Копнеж

Горна Ѓоновица – копнеж, предизвик, перспективи

Пред некоја година, планинарско-спортскиот клуб „Бистра“ од Гостивар трасира и обележи планинарска патека од Горна Ѓоновица до кичевското село Зајас, која минува низ прекрасни...

Копнежот – откривање на душата

Кон книгата ‚‚Копнеж за Кичево - сто и една песна“ од Живко Новески Пред нас ја имаме стихозбирката „Копнеж за Кичево“ од Живко Новески, стокмена...