Ознака: Копенхаген

Полицијата забрани антимуслимански протест во Копенхаген

Данската полиција денеска забрани и втор антимуслимански протест во дeлот на Копенхаген, во кој живеат голем дел имигранти, а со цел да се избегнат...

Копенхаген е најдобриот град за живот во Европа

Според најновите истражувања, Копенхаген е прогласен за најдобар град за живот за Европејците. На второ место се наоѓа Берн во Швајцарија, а третото место го...

Базени меѓу џиновски пирамиди

Во Копенхаген ќе се гради аква-центар со многу смела и необична архитектура - вода заградена со големи пирамиди, односно базени што ќе бидат поврзани...