21.8 C
Skopje
6.6.2020 - 15:31

Ознака: копаничарство

„Пресек“ втора самостојна изложба на Марјан Тренески копаничар од Кичево

Петнаесетгодишнината од почетокот на работа со копаничарство, плодниот Кичевски резбар чии дела се наоѓаат и во многу приватни колекции во Европа, Марјан Тренески, ќе...

Во Куманово се одржа шестата Меѓународна копаничарско-ликовна колонија „Етно Село 2018“

Денеска во угостителскиот комплекс Етно Село - Тимчевски кај Куманово заврши 6-тата традиционална меѓународна копаничарско-ликовна колонија на која што во изминатите седум дена десетина...