Ознака: концесија

Рударските компании бараат јасни критериуми за одземање концесија

Неисполнувањето на обврските од интегрираните еколошки дозволи А и Б може да биде причина за раскин на концесијата, но не и мислење што може...

Одземена концесијата за риболов во Охридско Езеро

Владата ѝ ја одзеде концесијата за риболов во Охридско Езеро на фирмата „Летница белвица“, откако повеќе рибари посочија дека таа работи незаконски, а увидот...

Каменоломите во Лабуништа нема да работат, Бектеши најави одземање на концесиите

Министерот за економија Крешник Бектеши најави одземање на концесиите за работа на новиот каменолом во село Лабуништа, чие затворање го бараа жителите на овој...

Кој ја мати водата на Охридско Езеро?

Доделувањето концесија за Охридско Езеро со индиции за тешки прекршувања на законите и процедурите Екипа на „Нова Македонија“ Транспарентноста, на која како принцип инсистира Владата, очигледно...

Аеродромот во Кукс оди под концесија

Конзорциумот меѓу две албански компании „Global Technical Mechanichs” и “Bami sh.p.k.”,го добија под концесија за 35 години аеродромот во северниот албански град Кукс. Министерството за...

Црна Гора ги дава под концесија двата аеродрома

Владата на Црна Гора одлучи да ги понуди црногорските аеродроми на концесија, а повик за сите заинтересирани наскоро ќе биде објавен на нејзината веб...

МЗШВ: 14 концесионери ќе организираат рекреативен риболов

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство потпиша 14 договори за доделување концесии на риби за организирање рекреативен риболов на одделни риболовни води.  - Со потпишување...