Ознака: конференција

Меѓународна конференција за балканските музеи

Во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија во Скопје, се одржува меѓународната конференција „Балкански музеи без бариери #2“. Настанот е во организација...

Конференција за стабилност и безбедност на грчкото остров Родос

Со учество на претставници од 25 земји од Југоисточна и Источна Европа, од Блискиот Исток и Медитеранот,  од денеска на грчкиот остров Родос започнува...

Компаниите можат да бидат поуспешни со повеќе инженерки

Истражувањата покажуваат дека младите жени се запишуваат и студираат на техничките факултети со подобар успех од мажите. Но по завршување на факултетот, се намалува...

Успешно одржана меѓународна конференција за корпоративна безбедност

Во организација на Асоцијацијата за корпоративна безбедност и Агенцијата за приватно обезбедување Никоб, во Скопје, успешно се одржа Четвртата меѓународна и стручна конференција: “...

Нетранспарентноста влијае врз цената на инфраструктурните проекти

Инфраструктурните проекти нема да се одолговлекуават и за нив ќе нема дополнителни трошоци доколку при одлучувањето навреме се вклучи јавноста, порачаа учесниците...

Регионална конференција за инфраструктурата во ЈИЕ

„Јавна инфраструктура во Југоисточна Европа - во чиј интерес" е темата на регионалната конференција што ќе се одржи денеска во Скопје, во организација...

Седма годишна истражувачка конференција на НБРМ во Охрид

Седматa годишна истражувачка конференција се одржува денеска во Охрид, во организација на Народната банка на Република Македонија. На конференцијата учествуваат претставници на централните банки на...

Конференција по повод првиот Буџет на независна Македонија

Во Собранието на Република Македонија денеска ќе се одржи Првата годишна конференција на Министерството за финансии по повод 2 април, денот кога беше донесен...