Ознака: конференција

Собир на светската хуманистичка интелектуална елита на онлајн конференција во Охрид

На 18 јануари во Охрид, спроти празникот Водици, ќе се одржи интернационална онлајн конференција на темата „Цивилизација на љубовта и носталгија за соединување“, како...

Николовски: Законот да важи за секој, да нема привилегирани и недопирливи

Борбата против корупцијата е процес за којшто ни треба единство, ни треба соработка и придонес од секого. Затоа, уште повеќе ќе ја зајакнеме координацијата...

Меѓународна конференција „Запознај, види, направи!“ во Музејот на македонската борба

Седмата меѓународна конференција „Запознај, види направи!“ (Meet, See, Do) на Балканската музејска мрежа ќе се одржи на 29 и 30 септември во НУ Музеј...

Во Солун конференција за Западен Балкан и европската иднина

Во Солун, Грција, денеска ќе се одржи конференција на тема „Западниот Балкан учествува во дијалогот за иднината на Европа“. По покана на алтернативниот министер во грчкото...

Македонскиот идентитет неспорен и препознатлив на меѓународна сцена

Виктор Бивел зборуваше за методите со кои се служи Грција, повикувајќи се на голем број примери на дискриминација на Македонците од егејскиот дел, наведени...

Конференцијата „Македонска книжевна архива: од ракопис до дигитална култура“

Институт за македонска литература Институтот за македонска литература при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ја организира меѓународната научна конференција на темата „Македонска книжевна...

Спасовски: Со меѓународна соработка до справување со безбедносни ризици

Насилниот екстремизам како феномен добива големо внимание во меѓународната политика и со право поради зголемената свесност дека треба да се одговори на потеклото на...

Димитров: Западен Балкан е регион каде што ЕУ може да направи...

Заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Никола Димитров, учествуваше на конференцијата за „Европската безбедносна соработка со источното соседство и Западен Балкан“. Конференцијата беше можност...

Охрид – центар на светскиот хуманизам

Зборовите на Свети Климент Охридски, вечно живиот светец на охриската духовна меморија, „со просветение до спасение“ одекнаа по сите меридијани завчера, на денот на...

Османи на Конференција за соработка на тинк танк организации од Западен...

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, имаше воведно обраќање на првичниот состанок на проектните партнери и претставниците од министерствата за надворешни работи на земјите...