19.8 C
Skopje
22.6.2021 - 4:14

Ознака: Конфедерација на слободни синдикати

Протест на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија

Денес се одржа голем протест на КСС (Конфедерација на слободни синдикати на Македонија) со кој се искажа големото незадоволство на работниците во Македонија. Паролата на...

Протест на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија во Кичево

Денес во Кичево, Конфедерацијата на слободни синдикати организираше мирен протест на кој учествуваа вработени од јавниот сектор од повеќе дејности и од повеќе градови...

КСС: Со просечна плата од 18.000 денари јавната администрација станува социјална...

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) на првата прес-конференција годинава ги повтори барањата за усогласување на платите со минималната плата и за исплата на К15...