36.8 C
Skopje
4.8.2021 - 15:42

Ознака: контејнери

Гевгеличани ќе фрлаат стаклено ѓубре во специјални контејнери за стакло

ГЕВГЕЛИЈА Општина Гевгелија доби десет нови контејнери за фрлање стаклена амбалажа. Во таа насока, градоначалникот на Општина Гевгелија, Сашо Поцков, и директорот на јавното претпријатие...

Шпански власти: Мигрантите влегуваат во земјата во контејнери за отпад

Во последните четири дена шпанските власти открија 41 мигрант кои се обидувале да дојдат од Северна Африка во Европа скриени во контејнери со стакло...

Нови контејнери или нови навики ќе нѐ спасат од ѓубре

Новите полуподземни контејнери што беа поставени во Карпош 3 се дел од пилот-проект, кој треба да покаже дали тие имаат предности во однос на...

Контејнерите преполни, „Комуналец“ требало да го најави движењето на 192

Министерството за информатичко општество и администрација не е надлежно да издава дозволи во услови на ограничено движење на вработените во ЈП „Комуналец“, соопштија од...

Mиење и дезинфекција на сите контејнери во Скопје

Екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје извршија комплетно миење и дезинфекција на сите постоечки садови за исфрлање на отпадот поставени на територијата на градот Скопје. Миењето...

Вандали за една ноќ опожариле и уништиле осум контејнери за смет

Два новопоставени контејнера, со зафатнина од 3,2 кубни метри, биле опожарени во текот на завчерашната ноќ на главната улица во населбата Ѓорче Петров. Во...

Запалени осум контејнери минатата ноќ во Скопје

Два новопоставени контејнера со зафатнина од 3,2 метри кубни биле опожарени во текот на изминатата ноќ на главната улица во населбата Ѓорче Петров. Во истиот...

„На точак“ реагира за новите контејнери

Неформалното здружение „На точак“ се обраќа до властите на градот Скопје со барање за објасненија. Во 2019 година, како дел од напорите за подобрување...

„НаТочак“: Новите контејнери го отежнуваат движењето на велосипедистите и пешаците

Граѓанската иницијатива „НаТочак“ вчера испрати допис до градските власти со реакција за новонабавените контејнери, чија поставеност, како што велат, е на фреквентни локации во...

Нови контејнери, нови проблеми

Изборот на некои од локациите за поставувањето на новите контејнери не бил однапред добро испланиран, па се создадоа одредени проблеми на терен. Некаде контејнерите...