Ознака: Конституиран

Конституиран новиот српски парламент

Со полагање заклетва на народните пратеници, конституиран е новиот парламент во Србија. Со седницата претседаваше најстарата, 91 годишна пратеничка Смилја Тишма, а седницата се одржа...

Конституиран совет за соработка и развој на граѓанскиот сектор

Унапредување на соработката со граѓанскиот сектор за остварување на владините приоритети има за цел Советот за соработка и развој на граѓанскиот сектор што беше...