-2 C
Skopje
23.2.2019 - 12:38

Ознака: конкурс

Лауреатите напишале многу духовити, стилски, мајсторски раскази

ВРАЧЕНИ НАГРАДИТЕ НА КОНКУРСОТ ЗА КРАТОК РАСКАЗ НА „НОВА МАКЕДОНИЈА“ Силвија Митевска за „Присвоено јунаштво“, Ѕвездан Георгиевски за „Дедо Митре го урива покривот“, Ермис Лафазановски...

„Нова Македонија“ ги додели наградите за краток расказ

Силвија Митевска за расказот „Присвоено јунаштво“ денеска ја доби првата награда на конкурсот на дневниот весник „Нова Македонија“. Втората награда му беше доделена на...

Ги имаме добитниците на годинашниот Конкурс за краток расказ

Добитничка на првата награда на годинашниот Конкурс за краток расказ на „Нова Македонија“ за ракописот „Присвоено јунаштво“, доставено под шифрата Војсководец, е авторката Силвија...

Ги имаме најдобрите приказни за 2018 година

По двонеделно разгледување и препрочитување на пристигнатите над 200 ракописи на годинашниот Конкурс за краток расказ на „Нова Македонија“, членовите на комисијата во состав:...

Резултати од Конкурсот за краток расказ на „Нова Македониjа“

Главни награди Прва награда - „Присвоено јунаштво“ (шифра: Војсководец) Втора награда - „Дедо Митре го урива покривот“ (шифра: Чатија) Трета награда - „Инаетот што тлее меѓу нас!“ (шифра: Ашурбанипал) Откупни...

УКЛО-Битола објави дополнителен конкурс за упис на студенти бруцоши

Универзитетот „Св.Климент Охридски“ - Битола денеска објави дополнителен конкурс, четврт уписен рок за студенти во прва година на прв циклус студии на тој Универзитет. Според...

Конкурс за државната награда „Јасмин“ за новинарство и публицистика

Распишан е конкурсот за државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за остварувања во областа на новинарството и публицистиката. Конкурсот е отворен вчера и ќе трае...

Донкихотски жанр што се бори за простор и за внимание

Изминатата деценија ни покажа дека колку и да се чини застарена идејата за објавување на расказот во дневниот печат, овој жанр има свои приврзаници,...

Конкурс за краток расказ

„Нова Македонија“ распишува конкурс за краток расказ Пропозиции: - расказите да не бидат подолги од 100 реда (три страници со новинарски проред или најмногу до 7.000 карактери ) - да...

Во тек е конкурост за наградата „13 Ноември“

Град Скопје денеска соопшти дека се уште трае Конкурсот за пријавување за наградата „13 Ноевмри“, што беше распишан во јуни.  - Пријавите за наградата со...