-2.2 C
Skopje
30.11.2021 - 23:00

Ознака: конкурс

Конкурси за стипендии за ученици во дуални паралелки и во тригодишно...

Министерството за образование и наука објави повторени конкурси за доделување на стипендиите наменети за ученици кои се запишани во дуални паралелки и за стипендиите...

„Нова Македонија“ повторно го распишува конкурсот за краток расказ

По пауза од една година Објавувањето на краткиот расказ во весниците сигурно не служи за пумпање на тиражите, но факт е дека весникот „Нова Македонија“...

Објавени се резултатите од конкурсот за сместување во ученички домови

Oбјавени се резултатите од Конкурсот за прием на ученици во јавните ученички домови за учебната 2021/2022 година, a можат да се погледнат на следниот...

Распишани конкурсите за 11-тото издание на „100 илјади поети за промена“

Mанифестацијата „100 000 поети за промена“, во соработка со здружението „Контекст – Струмица“ распишува поетски конкурс за овогодинешното издание на Фестивалот. Поезијата со која ќе може...

Објавен конкурсот за упис во средните училишта

Министерството за образование и наука (МОН) го објави конкурсот за упис во средните училишта во учебната 2021-2022 година. Во 109 средни училишта има вкупно 30.053...

Заев: Со конкурсот за упис во средните училишта младите добиваат пракса...

Од оваа есен започнува имплементацијата на образовен процес низ кој учениците добиваат пракса и потенцијално сигурно вработување по завршување на образованието, додека компаниите добиваат...

Конкурс за наградата „Жан Моне“ 2020

Делегацијата на Европската Унија и Самостојниот синдикат на новинарите и медиумските работници го објавуваат конкурсот за 18-тото издание на наградата „Жан Моне“ за најдобри...

Распределени 11 милиони евра за проекти од културата

Со вонреден напор и под голем притисок кон комисиите, успеавме да ги селектираме најдобрите проекти за кои единствен критериум беше квалитетот, рече министерката за...

На конкурсот за полицајци се пријавиле 2.964 кандидати

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, денеска го посети Центарот за обука во Идризово, каде што почна процесот на фазна селекција на пријавените кандидати...

Конкурсот за наградата „Роман на годината“ трае до 15 јануари

Конкурсот за наградата „Роман на годината“, што го доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“, трае до 15 јануари. Според конкурсот,...