Ознака: Конкурс за краток расказ

Гугутки

Откупна награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Тони Попов Мразам гугутки. Ги мразам од дното на душата. Тоа се итри птици, нема сомнеж,...

Во трка за животот

Прва награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Петре Димовски Не е мој ден, чувствувајќи недостиг од елан маратонецот Малко Јанин папагалски ќе ја...

Годинава ни пристигнаа 189 раскази

Автентични и иновативни теми, коректна јазична структура, стилска разноликост и вешта раскажувачка техника се некои од основните критериуми по кои ќе се раководи жирито...