15.8 C
Skopje
25.10.2020 - 15:43

Ознака: Конкурс за краток расказ на „Нова Македонија“

Дупка

Откупна награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Лилјана Пандева Живееме во стан во семејната куќа на неговите родители сместен во подрумот. Всушност кога...

Пештер

Трета награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Ленче Милошевска Од дете ја знам пештерата над селото Раштак. Колку пати во детството имам влезено...

Последниот кат

Втора награда на Конкурсот за краток расказ на „Нова Македонија“ Симона Богданоска Господин Франко Циф со особена гордост живееше на последниот кат од трошната зграда на...