8.9 C
Skopje
20.3.2019 - 21:21

Ознака: конзерваторски работи

Се заштитува оригиналниот живопис од 14 век во Зрзе

Според уметничките квалитети на живописот, таа е една од најубавите и најстарите во прилепскиот регион, па и на Балканот. Црквата датира од втората половина...