27.2 C
Skopje
18.7.2019 - 16:20

Ознака: Комуналци

Комуналците во разговор со граѓаните за решавање на проблемите

Комуналците излегоа на терен, а имаат за задача да реализираат едукативно-информативни активности со граѓаните. Вчера вработени на ЈП „Комунална хигиена“ - Скопје се среќаваа...

Метлата на комуналците ги брка луѓето од комуналци

Во утринските часови, кога сите брзаат навреме да стигнат некаде, комуналците го попречуваат патот. Многу често кога е најфреквентно тие ги метат автобуските постојки...

Скопјани не сакаат комуналците што чистат наутро да ги полнат со...

Кое е соодветно време за миење на улиците со - или за рачно и машинско метење со камионите метларки прашуваат некои скопјани, кои им...

Комуналците од Гази Баба со нови работни униформи

Вработените на Јавното комунално претпријатие во општината Гази Баба добија нови работни униформи. Новата работна облека им ја подели градоначалникот на општината Гази Баба,...

Комуналците не можат толку да исчистат колку што граѓаните валкаат

Христијан Јосифовски Можеби не ни се толку валкани улиците како порано, но сѐ уште на многу од нив се забележуваат ѓубре, расфрлани догорчиња, хартии и...