-5.2 C
Skopje
24.1.2022 - 4:24

Ознака: комуналец

Рубин Абрашоски е нов в.д. директор на ЈКП „Комуналец“ во Прилеп

Рубин Абрашоски е новиот вршител на должност директор на ЈКП „Комуналец“ во Прилеп. Градоначалникот Борче Јовчески, го назначи Абрашоски, бидејќи е докажан професионалец, кој...

Битолски „Комуналец“ набави нова метларка

ЈКП „Комуналец” Битола, кое во последно време во голема мера го обнови возниот и маинскиот парк, денеска го промовира своето најново возило - метларка...

Промивирани нови возила за собирање отпад во Битола

ЈП „Комуналец“ го збогати возниот парк со две нови возила за собирање на отпад, кои ќе помогнат во тековното извршување на работните активности во...

Дезинфекција на улиците во Битола и за време на полицискиот час

Во рамките на активностите за справување со пандемијата ЈП „Комуналец“ заедно останатите јавни претпријатија ќе ги мие и дезинфицира улиците во Битола и за...

Контејнерите преполни, „Комуналец“ требало да го најави движењето на 192

Министерството за информатичко општество и администрација не е надлежно да издава дозволи во услови на ограничено движење на вработените во ЈП „Комуналец“, соопштија од...

Дезинфекција на јавните површини

Струмица Општина Струмица со сите свои ресурси е вклучена во спречување на ширењето на коронавирусот и заштита на здравјето на граѓаните. Вработени од ЈПКД „Комуналец“...

Кичевски „Комуналец“ во обид да ги дисциплинира своите корисници

Соочени со граѓанската недисциплина и одлагање на секаков вид отпад во контејнерите, кој во повеќе наврати е причина за дефекти на специјалните возила за...

Фејсбук-комуналци

Хаотичното поставување урбана опрема и кампањското чистење на градот со повремени фејсбук-акции, не може да бидат дел од организиран и интегриран систем на управување...

Кривични пријави за седум лица за злоупотреба на службена положба

Секторот за внатрешни работи Велес до надлежното Обвинителство поднесе кривични пријави за седум лица за злоупотреба на службена положба и овластување со што причиниле материјална...

За три месеци за 5 отсто прилепски „Комуналец“ ја зголемил селекцијата...

ЈКП „Комуналец“ Прилеп ја зголеми селекцијата на собран отпад за пет отсто велат надлежните. -Во однос на собраните 178 тони отпад од пакување минатата година,...